Yrittäjälaina - Yrittäjä voi hakea lainaa ilman vakuuksia!

Yrittäjälaina ilman vakuuksia tai vakuuksilla. Vertaile yrittäjälainat, joita yrittäjä voi hakea kätevästi netistä. Yrittäjä voi hakea lainaa jopa 200 000 euroa.

Vertaile yrittäjälainat 2024 helposti ja nopeasti!

Yrittäjälaina löytyy yrittäjälainavertailustamme nopeasti ja helposti. Vertaa yrittäjälainat nyt.

yrittäjälaina

Yrittäjälaina on rahoitusta yrittäjän henkilökohtaisella takauksella

Yrittäjälaina tarjoaa sinulle rahoituksen silloin, kun suunnittelet yritystoimintaan liittyviä investointeja tai omistajanvaihdoksia.

Yrittäjälaina on henkilökohtainen laina, jota voidaan käyttää esimerkiksi osakeyhtiön uuden osakkaan mukaantulon rahoittamiseen tai yrityksen kasvattamiseen liittyvissä omistusjärjestelyissä. Lainan ehdot on suunniteltu joustamaan yrittäjän tarpeiden mukaan, ja se on saatavilla monen suuruisena.

Yrittäjälaina kannattaa hakea ilman kiirettä. Yrittäjän kannattaa siis suunnitella yrittäjälainahakemus hyvin.

Yrittäjälainoja on erilaisia vaihtoehtoja Finnveran yrittäjälainasta, joka soveltuu erityisesti osakkaalle tai toiminnan jatkajalle, lähtien käyttötarkoituksesta ja rahoitussumman suuruudesta.

Yrittäjälainat on helppo vertailla palvelumme yrittäjälainavertailusta. Vertaile yrittäjälainat tarjolla olevien lainasummien ja laina-ajan kesken, jotta löydät sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Yrittäjälaina on merkittävä taloudellinen päätös, joka vaatii realistista liiketoimintasuunnitelmaa ja pohdintaa omasta kyvystäsi maksaa yrittäjälaina takaisin.

Yrittäjälainan avulla voit kuitenkin olla varautunut yllättäviinkin menoihin ja varmistaa yrityksesi sujuvan toiminnan.

Yrittäjälainan perusteet

Yrittäjälaina tarjoaa rahoitusratkaisun, kun pyrit kasvattamaan tai vakiinnuttamaan yritystoimintaasi. Tämä henkilökohtainen laina mahdollistaa rahoituksen hankkimisen liiketoimintasi tarpeisiin.

Yrittäjälainan määritelmä

Yrittäjälaina: Henkilökohtainen laina, jonka tarkoituksena on tukea yrittäjän tai yrityksen osakkaan rahoitustarpeita. Yrittäjälle voidaan myöntää yrittäjälainaa investointeihin, omistajanvaihdoksiin, laajentamisiin tai operatiiviseen toimintaan liittyen. Yrittäjälaina on usein mukautettavissa oleva rahoitusmuoto, jolla on selkeät käyttöehdot ja takaisinmaksuaika.

Yrittäjälainan hyödyt yrittäjälle

Yrittäjälainan ottaminen voi tarjota useita etuja:

 • Likviditeetti: Saat käyttöösi välittömän rahoituksen liiketoiminnan tarpeita varten ilman pitkää odotusaikaa.
 • Joustavuus: Lainan avulla voit reagoida nopeasti markkinamuutoksiin ja mahdollisuuksiin.
 • Omarahoitusosuuden puuttuminen: Tietyissä lainoissa ei edellytetä omarahoitusosuutta.

Yleiset yrittäjälainaehdot

Yrittäjälainan lainasumma, korko ja takaisinmaksuaika määräytyvät usein seuraavasti:

 • Lainasumma: Vaihtelee usein muutamasta tuhannesta eurosta jopa useisiin satoihin tuhansiin euroihin.
 • Korko: Markkinaehtoinen ja määräytyy tapauskohtaisesti.
 • Takaisinmaksuaika: Räätälöitävissä yrittäjän tarpeiden ja lainan käyttötarkoituksen mukaan.

Yrittäjälainaa voivat hakea niin uuden liiketoiminnan aloittavat kuin jo toimintansa vakiinnuttaneet yrittäjät. Laina on suunniteltu vastaamaan yritystoiminnan moninaisiin tarpeisiin.

Finnveran tarjoamat yrittäjälainat

Finnvera tarjoaa yrittäjälainaa, jonka tavoitteena on tukea yrityksen osakkaan tai toiminnan jatkajan rahoitustarpeita. Lainatuote on suunniteltu erityisesti omistajanvaihdoksiin ja omistusjärjestelyihin.

Finnveran rooli yrittäjälainoissa

Finnvera toimii rahoitusinstrumenttina, jonka tarkoituksena on tarjota yrittäjälainaa yksityishenkilöille, jotka ovat yrityksen osakkaita tai suunnittelevat yritystoiminnan aloittamista.

Finnveran yrittäjälainan avulla voit rahoittaa esimerkiksi omistusjärjestelyitä tai yrityskaupan. Lainan myöntäminen perustuu harkintaan ja se voidaan myöntää useammalle saman yrityksen osakkaalle.

Hakemusprosessi ja vaatimukset

Hakeminen alkaa Finnveran verkkosivuilla, jossa sinun tulee täyttää yrittäjälainan hakemuslomake.

Hakemusprosessin aikana sinun on todistettava kyvykkyytesi ja valmiutesi yritystoimintaan sekä esitettävä riittävät tiedot hankkeen rahoitustarpeista.

Uudistetut ehdot tulivat voimaan 1.10.2022, mikä teki lainaehdoista aiempaa joustavammat. Nyt omarahoitusosuutta ei vaadita, ja yrittäjälainan ylärajan poistuminen on mahdollistanut suurempien hankkeiden rahoittamisen.

Vertaile yrittäjälainat

Yrittäjälainojen vertailu on tärkeää, kun haluat löytää parhaan yrittäjälainan liiketoimintasi tarpeisiin.

Yrittäjälainojen vertailun avulla voit hakea yrittäjälainaa, joka sopii parhaiten yrityksesi taloudelliseen tilanteeseen ja tulevaisuuden suunnitelmiin.

Vinkkejä onnistuneeseen yrittäjälainahakemukseen

 • Valmistaudu huolellisesti: Kun lähdet hakemaan yrittäjälainaa, varmista, että kaikki tarvittavat asiakirjat ovat kunnossa ja päivitettyjä. Tähän sisältyy liiketoimintasuunnitelma, tilinpäätösdokumentit ja mahdolliset ennusteet tulevaisuuden tulovirrasta.
 • Määritä tarve: Selkeytä, miksi lainaa tarvitaan ja miten se aiot käyttää. Oli se sitten investointi laajennukseen tai kassavirran turvaamiseen, selkeä hakemus voi parantaa mahdollisuuksiasi saada laina.

Yrittäjälainapäätöksen kriteerit

 • Yrityksen taloudellinen tila: Lainapäätöstä tehtäessä arvioidaan yrityksen kykyä maksaa laina takaisin. Tämä tarkoittaa, että luotonmyöntäjä tarkastelee yrityksen tuloslaskelmaa, taseita ja rahoituslukuja.
 • Luottotiedot: Sinun ja yrityksesi luottotiedot tarkastetaan. Jos luottotiedot ovat puhtaat, saatat saada paremmat ehdot lainallesi.

Yrittäjälainojen vertailu voi vaikuttaa merkittävästi saatujen lainaehtojen suotuisuuteen, joten hyödynnä Yrityslainat.comin yrittäjälainavertailu löytääksesi itsellesi sopivimman yrittäjälainan.

Vakuudettomat yrittäjälainat

Vakuudetonta yrittäjälainaa etsiessäsi, sinulla on mahdollisuus saada rahoitus ilman perinteisiä reaalivakuuksia.

Tämä voi olla houkutteleva vaihtoehto erityisesti silloin, kun haluat välttää omaisuuden kiinnittämistä yrittäjälainan vakuudeksi.

Vakuuksien merkitys

Vakuudettomassa yrittäjälainassa yrittäjän tai yrityksesi ei tarvitse asettaa omaisuuttaan lainan vakuudeksi.

Toisin sanoen, yrittäjälainaa voi hakea ilman vakuuksia, mikä voi nopeuttaa lainanhakuprosessia ja mahdollistaa rahoituksen saamisen joustavammin.

Kun yrityksesi hakee vakuudetonta lainaa, lainanantaja arvioi yrityksesi maksukykyä ja liiketoiminnan kannattavuutta muiden tekijöiden perusteella, kuten liikevaihdon ja kassavirran avulla.

Vakuudettomilla yrityslainoilla voi olla korkeampi korkotaso tai tiukemmat takaisinmaksuehdot verrattuna vakuudellisiin lainoihin johtuen lainantarjoajan suuremmasta riskistä.

Yrittäjälainan hakemisen suunnittelu

Yrittäjälainan hakemisen suunnittelu kannattaa tehdä huolella. Hyvällä rahoitussuunnitelmalla voit saada yrittäjälainaa paremmilla lainaehdoilla.

Yrittäjälainatarpeen arviointi on avainasemassa, jotta voit turvata yrityksesi taloudellisen tulevaisuuden.

Budjetoinnin ja oman pääoman merkitys

Yrityksen rahoituksen suunnittelu alkaa budjetoinnista ja oman pääoman analysoinnista. Oman pääoman sijoitus on perusta, jonka päälle voit hakea rahoitusta. Se kertoo sijoittajille ja lainanantajille oman sitoutumisesi yritykseen.

Aloittava yritys tarvitsee rahaa eri toiminnoille, joten tarkan budjetin laatiminen on ensisijaisen tärkeää. Budjetti osoittaa, mihin rahaa tarvitaan ja kuinka paljon. Yritys tarvitsee kattavan suunnitelman kaikille odotettavissa oleville kuluille.

Rahoitustarpeen arviointi yrittäjälle

On tärkeää, että tunnistat, milloin ja minkä verran rahoitusta tarvitset. Tämän määrittämiseksi sinun tulee arvioida yrityksesi kasvusuunnitelmat, investointitarpeet sekä käyttöpääoman tarpeen.

Kun arvioit rahoitustarvetta, voit paremmin hakea rahoitusta oikea-aikaisesti ja sopivalta taholta. Tarkka rahoitustarpeen arviointi ehkäisee liiallisen velkaantumisen riskiä ja auttaa välttämään ylimääräisiä kustannuksia.

Yrittäjälainan kustannukset

Yrittäjälainan kustannukset koostuvat useista tekijöistä, kuten korosta ja lainan hoitokuluista.

Yrittäjälainan korko ja muut kulut

Yrittäjälainan korko on se hinta, joka sinun tulee maksaa yrittäjälainan käytöstä. Yrittäjälainan korko voi vaihdella suuresti, yleensä 4-20 prosentin välillä.

Yrittäjälainan korko määräytyy usein lainan suuruuden, laina-ajan sekä yleisen markkinatilanteen mukaisesti.

Yrittäjälainan muita kuluja kannattaa vertailla, kuten toimitusmaksuja tai mahdollisia avausmaksuja, jotka voivat vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin.

Yrittäjälainaan saattaa liittyä toimitusmaksu, joka on yhdenkertainen maksu lainan alussa.

Yrittäjälainan ehdot vaikuttavat myös lainan kustannuksiin. Ole tarkkana, kun läpi käyt ehtoja, jotta ymmärrät eri maksujen yhteisvaikutuksen lainan kokonaishintaan.

Yrittäjälainan laina-aika, joka on yrittäjälainoissa tyypillisesti 1 – 5 vuotta, määrittää pitkälti sen, kuinka paljon korkoa maksat laina-ajan kuluessa. Laina-aika vaikuttaa suoraan siihen, kuinka kauan maksat korkoa, ja lyhyempi laina-aika tarkoittaa yleensä vähemmän korkokuluja kokonaisuutena.

Yrittäjälainan määrä, korot ja ehdot tekevät jokaisesta yrittäjälainasta yksilöllisen. Kannattaa siis vertailla eri lainantarjoajia huolellisesti löytääksesi parhaat ehdot juuri sinun yrittäjälainalle.

Yrittäjälainan kustannukset ovat yksi tärkeä tekijä päätöksenteossasi, mutta ota huomioon myös omat maksukykysi ja liiketoimintasi tarpeet.

Uuden yrityksen perustaminen

Uuden yrityksen perustamisessa rahoitus on avainasemassa, ja yrityslaina voi olla tehokas väline liiketoiminnan käynnistämiseen. Rahoitusvaihtoehtojen tunteminen on tärkeää päätöksiä tehtäessä.

Lainan merkitys startup-yrityksille

Kun perustat uuden yrityksen, yrityslainan saaminen voi olla ratkaiseva tekijä liiketoiminnan alkumetreillä. Yrityslaina mahdollistaa investoinnit, kuten toimitilojen hankinnan, tarvittavien laitteiden ostamisen ja markkinointitoimenpiteet, jotka ovat elintärkeitä yrityksen menestymiselle.

Lainarahoitus antaa sinulle joustavuuden keskittyä yritystoiminnan kehittämiseen ilman, että varojen puute rajoittaa toimintamahdollisuuksiasi.

Vaihtoehtoiset rahoitusmuodot uusille yrityksille

Vaikka perinteinen yrityslaina on suosittu vaihtoehto, on olemassa myös muita rahoitusmuotoja uudelle yritykselle:

 • Oma pääoma: säästöt tai sijoitukset, jotka voit itse tehdä liiketoimintaan.
 • Enkeli- tai pääomasijoittajat: yksityiset sijoittajat, jotka tarjoavat pääomaa vastineeksi osuudesta yrityksestä.
 • Joukkorahoitus: rahoituksen kerääminen suurelta joukolta ihmisiä yleensä internetin välityksellä.
 • Apuohjelmat ja avustukset: tietyt julkiset laitokset ja säätiöt myöntävät rahoitusta startupeille.

Tuntemalla rahoitusvaihtoehdot voit valita yrityksellesi sopivimman rahoitusmuodon ja aloittaa liiketoiminnan vahvalla pohjalla.

Yrittäjälainan käyttökohteet

Yrittäjälaina on suunniteltu vauhdittamaan ja tukemaan yrityksen erilaisia rahoitustarpeita investoinnista kasvuun. Lainaa hakiessasi on tärkeää tunnistaa, että käyttökohteet vastaavat yrityksesi tarpeita ja tukevat liiketoiminnan kannattavuutta.

Erilaiset rahoitustarpeet yrittäjän arjessa

Yrityksen perustaminen: Lainaa voit hyödyntää yrityksen perustamiseen, joka on yksi yleisimmistä yrittäjälainan käyttötarkoituksista. Tämä mahdollistaa liiketoiminnan aloittamisen ja tarvittavien investointien tekemisen alusta alkaen.

Omistajanvaihdokset: Yrittäjälaina on tarkoitettu myös tukemaan yrityksen omistusjärjestelyitä, kuten sukupolvenvaihdosta tai osakkeiden ostamista. Lainan avulla voit turvata yrityksen jatkuvuuden ja uudistumisen.

Kehitys ja laajentuminen: Yrittäjän laina tarjoaa mahdollisuuden rahoittaa yrityksesi kasvua ja laajentumista. Tämä voi sisältää esimerkiksi uusien markkinoiden valloittamista tai laajentumista uusiin toimitiloihin.

Koneet ja laitteet: Investoinnit uusiin koneisiin ja laitteisiin voivat olla tarpeellisia toiminnan tehostamiseksi ja kilpailukyvyn parantamiseksi. Yrittäjälainan avulla voit hankkia tarvittavat välineet yrityksesi toiminnan kehittämiseen.

Tuotekehitys: Kun haluat sijoittaa tuotekehitykseen, yrittäjälaina voi olla hyvä apu uusien tuotteiden suunnittelulle ja kehittämiselle. Innovatiivisuus ja jatkuva tuotekehitys pitävät yrityksesi kilpailukykyisenä.

Yrittäjälaina - Usein kysytyt kysymykset

Yrittäjälainasta usein kysytyt kysymykset ja vastaukset löydät alhaalta.